Inovonics – Trådlösa personlarmsystem

Inovonics personlarm

För vem?

Inovonics bärbara personlarmsystem för dig som har behov av ett bärbart, trådlöst larmsystem för din personal. Systemet är till för dig som vet vart din personal är. Vid larm får du reda på vem som larmar men inte vart personen befinner sig.

Har du behov att veta vart personen befinner sig, titta närmare på vårt EkoTek system som visar position och vem som larmar på rumsnivå.

Inovonics består av radiomottagare, bärbara handsändare, samt fasta universal sändare för anslutning till fast monterade larmknappar.

Radiomottagare med utgångar som kan kopplas till andra system som displaysystem, bärbara personsökare och andra säkerhetssystem

Bärbara larmknappar

Inovonics trådlösa bärbara larmknappar har unikt radioprotokoll som gör att tekniken får mycket bra räckvidd i de flesta miljöer. De bärbara larmsändarna finns i flera utföranden för att bära på arm, sitta i bälte eller monteras under bord.

Fasta larmknappar

Tack vare universalsändaren är det möjligt att göra de fasta larmknappar helt trådlösa genom att ansluta dom till den eller använda vårt speciella bordsfäste.

Längre räckvidden

Inovonics EchoStream TM teknologi gör att systemet får en extrem lång räckvidd, upptill 1000 meter i öppen terräng. (fri sikt)

Om inte detta är tillräckligt finns även repeterar som gör att man kan täcka in en stor kontorsbyggnad eller fabrik där radiosignalen normalt har svår att fungera. Repeterarna behöver endast 12-24VDC/VAC för att fungera, flera repeterar kan jobba tillsammans i samma system för att göra installationen och dess räckvidd optimal.

Radiomottagare

EchoStream radiomottagare finns flera utförande. Med displayer, antal utgångar etc.

Sändarna sänder sitt unikt kodade identifikationsnummer vilket möjliggör att endast Inovonics mottagare kan identifiera och adressera signalerna. Detta resulterar i pålitlig och säker installation. Mottagare skannar kontinuerligt efter öppna kanaler inom bandet för att fånga sändarnas signaler vilket gör det möjligt för en mottagare att kunna kommunicera med upptill 32 sändare samtidigt. Sändarna sänder en kontrollsignal kontinuerligt som innehåller information om batteri, sabotage samt annan viktig information, detta ger användaren trygghet att sändarna fungerar vid rätt tillfälle.

Personsökare – ta emot larm där du är

Genom att ansluta LOTS personsökarsystem till Inovonics mottagare kan ni ta emot larm från de bärbara larmsändarna var ni än befinner er i byggnaden, inom några sekunder når meddelandet direkt till samtliga som bär personsökaren. Genom att larmmeddelandet är i klartext vet du vem som behöver hjälp några sekunder efter någon tryckt på personlarmet

Datablad och tekniska dokument finns under respektive produkt i produktkatalogen.

Inovonics radioHub

Inovonics radioHub är hjärtat i systemet och består av en radiomottagare som tar emot signal från samtliga olika typer av ’Inovonics sändare. Radiohubben skickar ut  larmsignal i klartext till de trådlösa mottagarna.

Detta medför att att medarbetarna som har den trådlösa mottgaren  får information inom några sekunder i klartext   vem det är som behöver hjälp.

RadioHubben drivs av en nätadapter på 12VDC utan batteribackup. Det är möjligt att byta ut den mot en adapter som har batteribackup.

Inovonics larmsändare

Inovonics larmsändare finns i  flera olika utförande. Då användningsområdena är många,  och har utvecklingen av olika typer av larmknappar framkommit  efter behovet påtalats . I huvudsak är det larmknappar för fast montering på väggen eller bänk, samt bärbara larmknappar, larmknappar som du bär på dig för att snabtt kunna kalla på hjälp. Knapparna kan fås med en-knappstryck allternativt två-knappstryck. Modell MD 10 har falllarm funktion (Tiltlarm) Knapp EE1236D har 3 funktioner i samma knapp, vänster, höger och båda

Se  här  hela vårt utbud på olika modeller.

Textmottagare

Det finns ett flertal olika lösningar på mottagande av larmmeddelanden, bärbara små personsökare, fasta bordssökaren samt större tak/väggmonterade modeller.

Takdisplayen har en texthöjd på 12 cm och kan läsas på långt avstånd. Den har ett inbyggt relä som kan driva olika typer av larmdon.

Från du trycker på knappen tills textmottagaren larmar, tar några sekunder. Så inom 5 sekunder har alla dina kollegor information om att du behöver hjälp.

Systemet är inte beroende av gsm eller annan 3:dje parts leverantör av tekniskt system för att fungera. klicka här för att se utbudet av olika mottagare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev