LOTS Security är auktoriserad återförsäljare av MiniFinders succéprodukter

MiniFinder är ett svenskt snabbväxande företag specialiserat på smart positioneringsteknik. Nu är LOTS Security auktoriserad återförsäljare av MiniFinders produkter.

– Vi har följt MiniFinder med stort intresse och det känns fantastiskt roligt att vi nu är igång med ett samarbete. MiniFinders produkter håller mycket god kvalitet och kännetecknas av sina innovativa funktioner och en design som är både genomtänkt och snygg. Design blir viktigare för allt fler av våra kunder och i det perspektivet ligger MiniFinders produkter helt rätt i tiden, säger Gunnar Ranebäck, VD för LOTS Security.

Svenskutvecklade produkter som fått internationellt genomslag

MiniFinder har sitt huvudkontor i Växjö där alla produkter utvecklas och designas. Kunderna finns främst i Norden men också i resten av världen.

MiniFinder® Pico och MiniFinder® Nano är företagets största succéer och produktnamn att lägga på minnet. Marco Kukuruzovic, som är MiniFinders Partner Account Manager, berättar mer:

– MiniFinder® Pico är en GPS-tracker och ett trygghetslarm av högsta kvalitet som bland annat används av polisen. Produktens unika design och kompakta storlek gör den idealisk för personlig säkerhet och spårning av tillgångar.

– MiniFinder® Nano är en högteknologisk GPS-tracker som är utformad som en armbandsklocka. Detta är vår senaste säkerhetsprodukt och en ledande trygghetslösning inom e-hälsa och personlig säkerhet, framhåller Marco Kukuruzovic.

Därför valde MiniFinder att samarbeta med LOTS Security

MiniFinder är ett starkt varumärke med välrenommerade produkter. Varför beslutade de sig för att välja LOTS Security som samarbetspartner och vilka möjligheter ser MiniFinder med samarbetet?

– LOTS Security är ett välkänt och väl ansett företag med intressanta kundgrupper som vi gärna når ut till. Dessutom har LOTS Securitys medarbetare ett stort tekniskt kunnande och ett stort engagemang i sina kunder. För oss på MiniFinder kändes det väldigt naturligt att inleda ett samarbete med LOTS Security, berättar Marco Kukuruzovic.

Framtiden – ett smart uppkopplat samhälle

Den tekniska utvecklingen går snabbt. Hur ser IoT-företaget* MiniFinder på framtiden?

– Vår vision är att koppla upp allt värdefullt till IoT-molnet genom smarta tekniska lösningar. Efterfrågan på våra produkter är stor och framtiden för positioneringsteknik ser mycket ljus ut. Det känns väldigt stimulerande att erbjuda produkter som underlättar människors vardag och som även räddar liv, säger Marco Kukuruzovic.

* IoT = The Internet of things

MiniFinder Sweden AB är ett IoT-företag med spetskompetens inom smart GNSS-teknik. Verksamheten bygger på egenutvecklade produkter som kännetecknas av kvalitet, unik design och hög precision i ett litet format. MiniFinder är ett snabbväxande företag och blev år 2019 utsett till Årets Gasellvinnare i Kronobergs län. DI Gasell tilldelas Sveriges organiskt snabbast växande företag.

En MiniFinder GPS-tracker skickar minst fyra grundläggande variabler vid realtidspositionering: Position, Hastighet, Altitud och Riktning. Beroende på produkt finns det också fallsensor, rörelsesensor, digitala in-/utgångar med mera.. MiniFinders högpresterande IoT-produkter har bland annat följande användningsområden:

  • Automatisk körjournal och optimering av fordonsflottan för ökad effektivitet och lönsamhet.
  • Ökad trygg- och frihet för äldre och personer med funktionsnedsättning.
  • Spårning av de käraste husdjuren, bland annat hund, katt och häst.
  • Övervakning och stöldskydd. Realtidsspårning och larmfunktion för dyrbara tillgångar.

Läs mer om trygghetslarmet MiniFinder® Pico >
Läs mer om personlarmet MiniFinder® Nano >
Läs mer om molnbaserat larm- och spårningssystemMiniFinder GO®  >