– Intervju med enhetschefen och en av medarbetarna

Anna Nillbrand är enhetschef på Aleris Rehab Älvsjö. Hon och rehabenheten sökte efter ett kallelselarm för patienter och medarbetare. Det skulle vara en trygg och långsiktig lösning som är enkel att använda.

– Vi jämförde olika lösningar och leverantörer. Mest avgörande var det personliga mötet. Vi fick förtroende för IntercallTouch  från LOTS Security och deras medarbetare som besökte oss. Tillsammans kom vi fram till att IntercallTouch är ett larm som passar vår verksamhet mycket bra, säger enhetschef Anna Nillbrand.

Karolina Ögren, legitimerad sjukgymnast

Förbättrad patientsäkerhet
Anna Nillbrand berättar att Aleris Rehab Älvsjö besöks av patienter med varierad hälsostatus. Vissa riskerar att bli akut sjuka och då kan ett kallelselarm fylla en livsviktig funktion.

– Med IntercallTouch har vi utvecklat patientsäkerheten. Nu kan vi förse våra patienter med armbandslarm som de bär när de utför sina träningsmoment. Denna typ av larm är än så länge vanligare inom omsorg än rehab. Det känns bra att ligga i framkant när det gäller patientsäkerhet, säger Anna Nillbrand.

Tryggare arbetsmiljö

Rumslampa visar att det är aktivitet i behandlingsrummet

Karolina Ögren är legitimerad sjukgymnast och en av omkring 40 personer som arbetar på Aleris Rehab Älvsjö. Efter att ha använt IntercallTouch ett par månader kan hon ge ett första utlåtande:

– Larmet är enkelt att använda och det går att larma från alla rum. Vissa av mina medarbetare kommer från arbetsplatser där det inte gått att larma alls och jag har uppfattat att de tycker att det känns väldigt tryggt med vår nya lösning. Vår arbetsmiljö har blivit tryggare, säger Karolina Ögren.

Rekommenderar ni IntercallTouch?

– Ja, för verksamheter som liknar vår. Jag tycker att IntercallTouch passar utmärkt för liknande kliniker och rehabenheter, säger legitimerad sjukgymnast Karolina Ögren.

– Ja, absolut. Vi är nöjda och jag tycker IntercallTouch är ett bra alternativ för andra enheter som är öppna för att tänka nytt och vill göra patientsäkerheten ännu bättre, säger enhetschef Anna Nillbrand.

Aleris Rehab Älvsjö valde kallelsesignalsystemet IntercallTouch för att hålla hög patientsäkerhet och göra rehabenheten till en ännu tryggare arbetsplats för personalen. Det finns larmmöjlighet för personalen och patienterna i samtliga rum. I träningsrummet finns tillgång till armbandslarm som patienterna kan bära under sina träningsmoment. Aleris Rehab Älvsjö använder IntercallTouch även för att visa vilka rum som är upptagna respektive lediga.

Kontaktformulär Nyheter

    Fyll i namn, telefonnummer och vilken produkt du är intresserad av så kontaktar vi dig


    Kontakta mig Jag vill ha mer information om

    [dynamichidden nyhet "CF7_get_post_var key='title'"]

    När du har klickat på "Skickan" har du accepterat vår integritetspolicy