Tobbe programmerar-1PLWs Tobias Lindwall arbetar som verksamhetsansvarig/projektansvarig och leder arbetet runt säkerhetsinstallationer. Han har sin arbetsplats i Linköping och agerar stöttepelare åt hela PLW-koncernen. 

Tobias, kan du berätta lite om hur det gick till när Finspångs bibliotek kontaktade dig?
-”Vi fick frågan om ett personlarm eftersom att vissa situationer, där personer uppträtt aggressivt och gjort närmande mot personalen.  Att det är en allmän plats medför en risk i sig.
Efter mitt besök fick de upp ögonen för ett överfalls- och assistanslarm.

Vilka fördelar ser du, ur ett installatörsperspektiv, med EkoTek?
-”Fördelarna med EkoTek är framför allt, att du direkt i din larmsökare, kan få fram positioneringen av var larmet kommer ifrån. Systemet är även väldigt enkelt att utöka och serva.
Installationen är otroligt smidig eftersom att inga speciella kabeldragningar behövs göras förutom till centralapparaten. Systemet består av positionsenheter som skruvas upp med två skruvar och svårare än så är det inte att installera EkoTek.”

”Systemet i sig har en stor potential och vi vill satsa på det för att det är smart och dessutom mycket lätt att installera. Jag tror att det kommer att bli ännu fler installationer om folk får upp ögonen och inser att det finns.”

Hur lång tid tog installationen?
-”Jag uppskattar att kraftinstallationen och montering av alla positionsenheter och inkopplande av alla överfallslarm tog 6 timmar.”

Hur skulle du sammanfatta PLWs affärsidé?
-”Vår ledstjärna är: I samverkan utvecklar vi teknik för trygghet i vardagen! PLWs framgång, utöver samarbetet med Lots Security, beror på våra värderingar: ”Vi håller vad vi lovar, Vi håller våra tider, Vi städar efter oss”
Vi är ett mycket serviceinriktat företag som alltid återkopplar till våra kunder.
Kostnadseffektiva lösningar är vårt motto och våra kunder har ett stort förtroende för oss, vilket är fantastiskt roligt. På mitt arbetsområde har vi vuxit och nästan behövt dubblera vår personal och kundstocken har haft en ständig ökning under 2015. I nuläget håller vi även på med att starta upp en filial i Stockholm, i övrigt har vi kontor i Linköping, Norrköping, Motala och Söderköping, men vi har hela Sverige som vår arbetsplats.”