Badhuspersonal slår larm: ”Föräldrar tittar på mobilen istället för på barnen”

Många tokigheter har mobiltelefonen fått skulden för och detta hamnar nog på tio-i-topplistan.

Vår fråga till Er som jobbar i badhusmiljön, hur har ni ordnat med möjlighet för Era badgäster att kalla på hjälp?

Den information vi får från bad- äventyrsbaden och fritidsanläggningar är att olyckorna sker på många olika platser som t.ex. i bassänghallen, i duschen, på väg dit och därifrån, i bastun och på gymmet etc.

På dessa platser finns det oftast ingen möjlighet att kalla på hjälp mer än om man har röstresurser. Alternativt så får man springa och leta efter personalen och lämna den som är drabbad ensam.

Snabb insats är viktig vid tillbud – med LOTS hjälpknapp spar du tid

Varje sekund är viktig vid ett tillbud, oavsett om det är en fallolycka, hjärtinfarkt eller ett drunkningstillbud. Att snabbt ha möjlighet att påbörja en hjälpinsats är avgörande i dessa situationer.

Med LOTS Hjälpknapp som är trådlös, sitter på strategiska platser i lokalerna skapas en tryggare miljö för både besökare och personal. Alla som vistas i lokalerna kan på ett enkelt sätt göra personalen uppmärksam på att något har hänt.
Ni som jobbar i dessa miljöer har god kunskap om vilka risker som finns och på vilka platser det kan hända olika tillbud. Vi på LOTS kan hjälpa er med en teknisk lösning som hjälpknappen som minskar tiden från tillbudet tills att rätt hjälpinsats kan påbörjas.

I dag har närmare 40 simhallar över hela Sverige valt att ge sina besökare och personal en trygg och säker lösning med möjlighet att kalla på hjälp genom att installera ”Hjälpknappen” från LOTS. Hjälpknapparna har varit avgörande vid flera tillfällen med allvarliga tillbud i dessa simhallar.

Personalen som är en del av larmorganisationen får snabbt informationen samtidigt och har då möjlighet att starta sin larmorganisationsplan. Denna har man har tränat på tidigare och alla vet vem som gör vad!  Många dyrbara sekunder och minuter sparas som kan var avgörande för en lycklig utgång vid ett tillbud eller olycksfall.

Kontakt oss för mer information och ett eventuellt prisförslag för en lösning som passar just er anläggning!

Länkar till artiklar om LOTS Hjälpknapp

Hjälpknappen sparade in dyrbara sekunder vid tillbud i simhall

Läs om hur personal, i ett flertal simhallar, uppfattar Hjälpknappens inverkan på dras arbete och badmiljöer.

I Skärholmens simhall kan besökaren känna sig trygg

Hjälpknapp för ensamarbete