Essinge konferenscentrum

Essinge Konferenscenter ligger vid Mälarens strand på Stora Essingen i Stockholm.
Det är en välkänd konferensanläggning med allt från grupprum till stora hörsalar vilket gör att man har lokaler för alla behov.  Lokalerna erbjuder den senaste tekniken, bl.a. ”LOTS på konferens” som är en trådlös och
flexibel servicelösning för snabbare service och högre tillgänglighet. 

 

Högre servicegrad
Essinge Konferenscenter sökte en lösning för att snabbare både fånga upp och lösa små som stora problem som kan uppstå under en konferens – allt från tekniskt strul till en enkel fråga. ”Om kunden vill oss något ska denne inte behöva lämna lokalen för att leta efter någon att fråga. Vi ska kunna komma till dem – och snabbt så inte konferensen störs.” berättar Sven-Åke Jansson som är projektledare på Essinge Konferenscenter. Lösningen hittade man i ”LOTS på Konferens” där alla besökare kan få hjälp när de behöver det utan att vänta genom bara ett knapptryck.

 

Nöjda konferensgäster
Essinge Konferenscenter vet hur man gör sina konferensdeltagare nöjda. ”Nöjda kunder är viktigt och vi arbetar alltid för att tillgodose och överträffa kundernas behov. Kundservice handlar mycket om att vara tillgänglig och knapparna är en viktig del i det arbetet.” säger Sven-Åke Jansson som har lång erfarenhet från event- och mötesbranschen.

”Våra besökare ser värdet i att komma till en miljö där de tillsammans kan samtala, utbildas och ofta fatta viktiga beslut. Det är vårt jobb att leverera en så bra upplevelse som möjligt och minimera moment som kan störa deras arbete.” förklarar Sven-Åke. ”En föreläsare kan uppleva att exempelvis tekniken strular. Denne ska inte behöva lämna lokalen, inte ens tappa tråden utan bara trycka på knappen så är vi på plats inom en minut. Det är en trygghet som våra gäster uppskattar. De känner att vi är nära – alltid.”

 

Heltäckande lösning
På Essinge Konferenscenter finns det serviceknappar installerade i åtta av konferensrummen och två mobila knappar som kan placeras där det finns ett tillfälligt behov. Om någon trycker på en knapp går en signal till receptionen dit alla servicerop går. Där ser man enkelt varifrån serviceanropet kommer. Receptionen är alltid bemannad och var ett naturligt ställe att skicka alla servicesignaler till. Personalen tycker mycket om lösningen då den ger en känsla av lugn och kontroll.”

 

”Vi är mycket nöjda.”
”Systemet fungerar väl och vi upplever en allmän uppskattning att knapparna finns. Vi visar alltid våra gäster hur knappen fungerar och berättar varför den finns och vi får ständigt positiv respons. Det känns bra för gästerna att knappen finns där om det är något, helt enkelt. Installationen av systemet gick smidigt och det var enkelt att förstå hur systemet fungerade. Precis så som det ska vara. Jag kan varmt rekommendera LOTS lösningar för serviceanläggningar, avslutar Sven-Åke Jansson, ”Vi här mycket nöjda.”