Lite om LOTS Hjälpknapp

Arbetsmiljön under simhallen

Säkerhet är ledordet på dagens alla badhus.

Baden har i dag blivit kompletta friskvårds och badanläggningar. Här badar man, tränar och njuter i relaxen och mycket mer. Anläggningarna är välbesökt och erbjuder aktiviteter för både vuxna och barn. Här går trivsel och säkerhet hand i hand.

Trots goda säkerhetsrutiner kan olyckan vara framme. Med LOTS Hjälpknappar skapas en säkrare miljö, det blir enkelt att kalla på hjälp. LOTS Hjälpknappar är trådlösa, stabila, enkla att installera och lätt att bygga ut efter behov. Med Hjälpknappar nära besökarna kan personalen vara snabbare på plats vid incidenter.

De tydligt utmärkta Hjälpknapparna finns strategiskt placerade runt om i anläggningen. Gästerna har nära till knapparna och vid ett knapptryck skickas larm till personalens bärbara larmmottagare.

Badbassängen är inte den största riskplatsen. Efter utredningar och riskidentifiering så ser man att olyckan faktiskt händer minst i vatten och mest på land, allt från halkolyckor till hjärtattacker i hela anläggningen.

Personalen kan agera blixtsnabbt, varje sekund är värdefull vid en olycka.  Besökare trycker på knappen vid olyckan, larmet går ut till personalen som kan agerar direkt. De är på plats mycket snabbt och responsen blir väldigt effektivt. Det räddar liv, personalen får ett effektivt verktyg och får möjlighet att agera proffsigt.

Bärbar hjälpknapp vid ensamarbete

En fråga som nu blivit mer aktuell är hur vi kan säkra upp för personal som jobbar ensamma i dessa typer av anläggningar. De hanterar ofta kemikalier, rör sig i utrymmen som sällan besöks.  Behovet av lösning är stor.

Vi har nu kompletterat vårt system ”Hjälpknappen” med lösningar för ensamarbete där man manuellt kan kalla på hjälp men där det också kan skickas ett automatiskt larm om den som bär den bärbara larmknappen blir liggande.

Den bärbara hjälpknappen har mycket bra räckvidd och det är möjligt att komplettera med radiorepeatrar och att täcka upp utrymmen med dåliga radiopenetrering.