Hjälpknapp i kassan ger bästa service

,


img_1950 LOTS Security har sedan tidigare intervjuat Magnus Karlsson, butikschef på Ica Supermarket i Salems Centrum, angående deras Hjälpknapp till Online-butiken.

Sedan dess har butiken investerat i ett utökat antal personsökare.  Samt en ny handenhet i kassan, allt för att ge sina kunder ett större fokus och en ännu bättre service, på alla områden.

Magnus, ni har köpt en ny handenhet med åtta olika knappar med möjlighet att koppla mot diverse olika butiksområden.

-” Ja, vi har den placerad i kassan och har en personal som alltid har huvudansvaret för den, tills den naturligtvis lämnas över till någon annan vid de tillfällen ansvarig personal tar rast.
Vi använder den främst för att tillkalla personal för att få hjälp till kassan, förbutiken, kanske fylla på med fler kundvagnar,  kundkorgar, se efter  pantmaskinen utifall att kunden råkat missa att vi redan har en hjälpknapp installerad där.

”Vi har, eftersom att vi kompletterat med några extra personsökare, 6 stycken. De är lite olika kopplade, en sökare har exempelvis syftet att tillkalla kassapersonal medan resterande är kopplade till personalen som jobbar på golvet.  Vi har valt att programmera det så, för vi tycker att det är bättre att fler ur personalstyrkan dyker upp, än att ingen kommer, det gör ju faktiskt ingenting om någon annan kanske hinner före.”

”Från början var mina tankar att vi skulle försöka fästa fast den i vår förbutik och att det var den personalen som skulle ansvara för och trycka på knapparna, men personalen ansåg själva att det var bättre att endast en personal bar den och passade den vidare på raster.”
img_1947
Vad fick er att besluta er för att köpa den här nya handenheten?

-”LOTS Stefan Langenfors presenterade lösningen. Vi tyckte att det lät som om det var något som verkligen kunde underlätta för vår personal. En nöjd och glad personal är en oerhörd tillgång för vilken affärsrörelse som helst, så vi är måna om dem.”

Hur länge har ni haft handenheten?

-” Vi har haft dem sedan ett halvår.”

Hur tar personalen emot den här nya tekniken som ni introducerar?

-”Nytänkande och även ny teknik tas emot positivt, dock så kanske några få vill ha det som förr.  Det underlättar för personalens arbete så är det generellt bara glada miner.”

”Till att börja med så slipper kassapersonalen, att göra alla telefonsamtal.  Tidigare hade vi fyra telefoner i kassan.  Detta innebar att ringa och invänta att någon svarar.  Numera räcker det med att trycka på den knapp som går direkt till den personal som är redo att öppna en ny kassa och vi kan hantera det utan att ens behöva säga ett enda ord.”

”Telefonsamtalen som gjordes var ju oftast i samband med att man betjänade en kund, vilket då kunde medföra en viss irritation hos kunden, men även tillföra en stressituation för kassapersonalen.
Jag tror att kunderna är nöjda och förstår att vi gör vårt bästa för att underlätta för dem. Vårt motto är att inte tappa fokus på kunden eller störa deras utcheckning.”

”Jag vill också nämna att en annan nackdel med telefonerna var att de lätt kunde hamna i omklädningsrummen, tappas bort eller ligga i någons ficka under flera veckors tid innan de återfanns, men den här handenheten och personsökarna värdesätts på ett helt annat sätt och de sköts exemplariskt.  Det är verkligen viktiga funktioner, så de bara måste fungera.”

Vårt senaste reportage om er handlade om Online-knappen, fungerar den bra?
-”Ja den används och är nu även till för leverantörer som behöver hjälp med att komma in vid lastkajen.”

Det låter som om du, känner dig nöjd?!
-”Ja, absolut!”